Valodu tehnoloģijas iniciatīva ir projekts ar fokusu uz izglītību un zinātni. Viens no galvenajiem projekta mērķiem ir izstrādāt vairākus studiju kursus, palielināt speciālistu skaitu ar digitālajām prasmēm un nodrošināt augsta līmeņa digitālās prasmes valodu tehnoloģiju jomā vismaz 820 studentiem līdz 2026. gada 30. jūnijam. 
Varam ar prieku paziņot, ka viena semestra laikā LU Datorikas fakultātē (tagad Eksakto zinātņu un tehnoloģiju fakultāte), LU Humanitāro zinātņu fakultātē, kā arī Rīgas Tehniskajā universitātē jau apmācīti 365 studenti! Lai gan projekta mērķis ir apmācīt 820 studentus, kuri saņems apliecības ar DigiComp 2.2. ietvara digitālo prasmju un kompetenču novērtējumu, ceram, ka interesentu apgūt šos studiju kursus būs vairāk nekā 820 studentu! Aicinām sekot līdzi mūsu mājaslapā un sociālajos medijos ievietotajai informācijai, lai labāk iepazītu valodu tehnoloģijas un sāktu studēt šajā jomā!
Vairāk par 2024. gada rudens semestrī pieejamajiem studiju kursiem vari klikšķinot šeit
 
 
              
 
Projektu “Valodu tehnoloģiju iniciatīva” (Nr. 2.3.1.1.i.0/1/22/I/CFLA/002), līdzfinansē Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma investīcija un Valsts budžets.

Dalīties